Naturliga Anti-aging krämer

Vad som händer med huden över tid

Fettproduktionen avtar med åldern och hyn kan då upplevas torrare. Det är särskilt viktigt för en torr hy att kompensera det bortfallet, med en näringsrik ansiktskräm. Ju äldre vi blir desto långsammare går även cellförnyelsen och det är därför man kan uppleva att hyn förlorar sin lyster. Vår Golden 24h Antiaging Face Cream motverkar effektivt torr hy som är en stor orsak till rynkor. De naturliga ingredienserna boostar dessutom hyn med näring och lyster. Hyn blir slät och djupt återfuktad. Passar utmärkt i torra miljöer och klimat. Framförallt i Skandinavien är det viktigt att smörja in den känsliga hyn i ansiktet med en fuktbevarande ansiktskräm och skydda den mot kyla.

Näring till huden

Krämen innehåller bl a hyaluronsyra, microalger såsom spirulina och dunaliella och som alla har starka anti-aging egenskaper. Ekologiska, naturliga och veganska ingredienser som förbättrar hyns elasticitet samt förnyar hyn. 

Fördelar med att välja naturliga ingredienser

Det finns idag tusentals anti-aging krämer på marknaden att välja mellan. Bakom varje anti-aging produkt ligger mycket arbete, studier och tester. Man vill ju trots allt bromsa hyns naturliga process - åldrande. Innehållsförteckningen på anti-aging produkter blir många gånger lång och svår att uttala. Bland dessa ämnen är en del naturliga och en del långt ifrån. Många produkter marknadsför sig som naturliga men innehåller ändå främmande framtagna kemikalier. Vi uppmanar dig att alltid läsa noga på produktens baksida vad den innehåller. Det är då viktigt att kunna skilja på vilka ämnen som är skadliga och inte. 

Ethylhexyl Palmitate och Sorbitan Oleate är två vanliga ämnen i anti-age krämer som är kopplade till organtoxicitet, allergier och hudirritation. Även mineralolja är vanligt förekommande i hudvårdsprodukter. Dessa blockerar porerna i hyn och ökar risken för allergier, hudutslag och även tumörer. De har kopplats till lever- och njurskador. Mineralolja framställs ur råolja precis som den olja du använder i bilmotorn. Det används sedan i hudvårdsprodukter på grund av dess viskositet. Dock förstör detta ämne hyns naturliga förmåga att eliminera toxiner. Mineralolja kan döljas under olika namn.

Kom ihåg att en hel del ämnen är rakt av skadliga för din hy. Ett mycket vanligt ämne i anti-aging produkter är alpha-hydroxy acids (AHAs), som ska hjälpa till att minska rynkor och ta bort linjer. Detta till ett mycket högt pris. Denna syra berövar hudytan på sitt yttersta skyddande lager som annars absorberar långvågig ultraviolett strålning från solljus. Hyn lämnas således väldigt sårbar för solskador men även för farliga gifter. AHAs ökar risken för en farlig hudcancer som kallas malignant melanoma. Bisabolol är ännu en kemikalie som berövar hudytan på sitt yttersta skyddande lager. Effekten av denna kemikalie är ännu mer allvarlig eftersom att den dessutom är en penetrationsförstärkare, vilket innebär att den ökar upptaget av kosmetiska ingredienser genom hyn och in i blodet.

Dagens anti-aging produkter innehåller allt från starkt giftiga blommor (nerium) till genmodifierade ingredienser. Var medveten om att säkerheten med dessa ämnen inte har studerats tillräckligt. Listan över nya anti-aging ämnen är lång och blir allt längre i takt med att företag utvecklar nya sätt att hindra rynkor.

Det finns en risk att du smörjer in dig med dessa ämnen dagligen. De kan orsaka allvarliga problem och/eller sjukdomar. Om du vill undvika dem är MyAroma Naturals produkter ett bra val. Detta eftersom att stor del av det du smörjer in dig med kommer ta sig in i din kropp. Det tar endast 26 sekunder för starka kemikalier att absorberas in i blodet via hyn.