Naturliga Produkter

 

Varje dag smörjer vi in vår kropp och vår hud med olika krämer. Detta för att få en len och fräsch hud. Vad många däremot inte tänker på är vad dessa produkter egentligen innehåller. Vi tänker mest på hur produkten känns mot vår hud. Men även inifrån har kroppen en reaktion på produkterna. Allt du lägger på din hud tas upp av din kropp och går in i ditt blodomlopp.

 


Huden är det största organet på din kropp. Den är fantastisk på många sätt och skyddar dig mot miljön runt omkring dig. Dock är huden känslig och lättpåverkad. 
Visste du att allt du lägger på din hud absorberas direkt in i ditt blodomlopp på bara 26 sekunder? Till skillnad från allt det du äter som först passerar och filtreras genom mage, lever och njure. Detta medför att kemikalierna som finns i hudvårdsprodukter tar sig in i din kropp utan hinder. Dessa kemikalier smörjer du in dig med dagligen, och de cirkulerar nu i din kropp. De kan i sin tur orsaka sjukdomar, hudproblem och hälsoproblem. Det är således minst lika viktigt att smörja in sig naturligt och ekologiskt som att äta naturligt. Vad matar du din hud med?
TA ANSVAR FÖR DIN HUD

Det är upp till dig hur och med vilka produkter du vill behandla din hud. Är du angelägen om att använda krämer som är riktigt vårdande och närande för huden bör du undvika produkter som innehåller syntetiska ämnen, tillsatser och kemikalier. Kemikalier i hudvårdsprodukter skadar din hud och kan även ha mycket negativ påverkan på dina inre organ.

Alla produkter vi erbjuder är helt fria från skadliga ämnen och är mycket snälla mot din kropp. De innehåller naturliga ämnen som bygger upp, vårdar och skyddar din hud.


LÄS BAKSIDAN AV PRODUKTEN

Innehållsförteckningen på syntetiskt framställda produkter innehåller många krångliga ord. Kom ihåg att naturliga ingredienser är lättuttalade. Ifall du inte kan uttala orden är det med största sannolikhet inte naturliga ingredienser.

Har du bråttom behöver du inte heller läsa alla ämnen. Fokusera på de översta. Det är störst mängd av de första ämnena i innehållsdeklarationen.


VAR KÄLLKRITISK

Det finns ännu inget regelverk som styr vilka hudvårdsprodukter som får kallas naturliga. Produkter på marknaden genomgår ingen godkännandeprocess, utan det yttersta ansvaret för att reglerna i EU:s kosmetikadirektiv följs ligger på själva tillverkaren. Därför kan hudvårdsproducenter kalla sina krämer för naturliga även om innehållet inte är kontrollerat.

Detta innebär att det du smörjer dig med kan innehålla alla möjliga kemikalier. Såvida du inte är uppmärksam och kontrollerar innehållsförteckningen.  


MyAroma Naturals

Att hitta naturliga  produkter är inte lätt, därför finns vi här för att hjälpa dig. Alla produkter vi erbjuder är naturliga, veganska och med ekologiskt innehåll de stärker både din hud och din hälsa.
Det finns en risk att du smörjer in dig med ovan nämnda kemikalier dagligen. De kan orsaka allvarliga problem och/eller sjukdomar. Om du vill undvika dem är MyAroma Naturals ett bra val. Detta eftersom att det du smörjer in dig med kommer att ta sig in i din kropp, genom huden. Glöm inte att det endast tar 26 sekunder för starka kemikalier att absorberas in i blodet via huden.