Näringsrik Hudvård

I Skandinavien har vi ett torrt klimat och vi måste därför vara extra noga med att skydda hyn. Naturligt producerar hyn en skyddande fettsyramantel med talg (sebum). Denna ser till att främmande partiklar såsom bakterier, smuts och föroreningar inte tränger genom huden. I denna fettsyramantel har vi även fuktighetsfaktorer såsom mjölksyra som hjälper huden att binda fukt. Således ska din hy i grund och botten klara sig själv och se till att hyn bevaras elastisk och återfuktad. Dessvärre är det många som rubbar detta fuktgivande och skyddande lager genom att använda fel produkter och fel hudvårdsrutiner för sin hudtyp. Många använder exempelvis en uttorkande ansiktstvätt och kompenserar sedan detta med diverse krämer. Merparten krämer innehåller dessutom, till viss del, kemikalier och tillsatser som ytterligare rubbar hudens balans. Detta leder till att man hamnar i en ond cirkel och skapar ett beroende av ett flertal produkter för att hyn ska kunna kännas mjuk och följsam igen. Vill du bli av med dina hudproblem bör du bryta detta mönster. Med ekologiska, naturliga och veganska hudvårdsprodukter från MyAroma Naturals regleras produktionen så att du kan återfå hudens naturliga balans igen.

 

 

 

Näring till huden

Det spelar ingen roll om du har normal, torr eller fet hy, alla hudtyper kan behöva extra fukt och näring. MyAroma Naturals erbjuder ljuvliga ansiktskrämer. Med bl a microalger, dittanyolja och cistus naturliga ingredienser som gör huden mjuk och skön. De naturliga ingredienserna boostar din hud med näring och lyster. Huden blir sammetslen och djupt återfuktad. En del kunder undrar om det spelar någon större roll vilken ansiktskräm man väljer. Med dessa krämer kommer du känna skillnaden. Känslan av att smörja in sig med näringsrika ingredienser är fantastisk. Din hy blir len och hälsosam. 

De passar utmärkt i torra miljöer och klimat. Framförallt i Skandinavien är det viktigt att smörja in den känsliga huden i ansiktet med en fuktbevarande ansiktskräm och skydda den mot kyla.

Vi rekommenderar

Golden 24H Face Cream Anti-age normal hy 

och

Golden 24H Face Cream Anti-age Torr

 

 

 

 

 

Därför väljer vi naturliga ingredienser

Det finns idag tusentals krämer på marknaden att välja mellan. Dessa innehåller en rad olika ingredienser, en del naturliga och en del som är långt ifrån naturliga. Vi uppmanar dig att alltid läsa på produktens baksida vad den innehåller. Var uppmärksam. Många produkter marknadsför sig nämligen som naturliga men innehåller ändå kemikalier.

Ethylhexyl Palmitate och Sorbitan Oleate är två vanliga ämnen i hudvårdsprodukter som är kopplade till organtoxicitet, allergier och hudirritation. Även mineralolja är vanligt förekommande i hudvårdsprodukter. Dessa blockerar porerna i huden och ökar risken för allergier, hudutslag och även tumörer. De har kopplats till lever och njurskador. Mineralolja framställs ur råolja precis som den olja du använder i bilmotorn. Det används sedan i hudvårdsprodukter på grund av dess viskositet. Men detta ämne förstör samtidigt hudens naturliga förmåga att eliminera toxiner. Var uppmärksam, mineralolja kan döljas under olika namn.

Kom ihåg att det finns en hel del ämnen i dina hudvårdsprodukter som är rakt av skadliga för din hud. Nedan är en lista över några av dem:

Propylene Glycol: Propylene Glycol är en form av mineralolja (som också används i broms- och hydraulvätska och industriell frostskyddsmedel) som bevarar fukt. Propylene Glycol har kopplats till hudirritation, lever och njurskador och allergier. Kan orsaka acne.  Det absorberas snabbt in i huden och är en penetrationsförstärkare, dvs det ökar upptaget av andra ingredienser i produkten genom huden in i blodomloppet.

Sorbitan Oleate: kopplat till organtoxicitet och mild hudirritation

Propylparaben , Phenoxyethanol , Methylparaben, Benzyl Benzoate, och Benzyl Salicylate: Parabener är vanligen tillagda i krämer som konserveringsmedel. Dessa ingredienser är hormonella. Många studier har kopplat parabener med bröstcancer.

Glycerin: Det torkar ut huden från insidan ut, genom att dra fukten från huden och hålla den till ytan. Dock inte den glycerin som framställs vegetabiliskt. Det är den vi har i vissa krämer, och den ger fukt åt huden.

Alkoholer: Inte alla alkoholer har samma egenskaper, men en del kan vara uttorkande och irriterande för huden, speciellt om det är stora mängder. Alcohol tillsätts för att den är bakteriedödande. Ofta långt ner på ingredienslistan, och är då i väldigt små mängder.

Perfymer: Var försiktig då många dofter tillverkas av ingredienser som är giftiga eller cancerframkallande.

Octinoxate även känt som octyl-methoxycinnamate: Studier kopplar detta ämne till bröstcancer.

Avobenzone: Avobenzone kan blockera UVA och UVB-strålar, men när det är utsatt för UV-ljus, kan det starta en kedjereaktion av fria radikaler som kan orsaka cancer. Används i solskydd. 

Nanopartiklar: Detta är något nytt inom hudvård. Nanopartiklar är farliga ingredienser i medicinsk hudvård, särskilt i anti-rynkkrämer. Genom att minska storleken på ingredienser till en ultra mikroskopisk skala, kan de tränga djupt ner i huden, in i blodet och till organ i hela kroppen.

Hydrogenated Vegetable Oil: Hydrerade vegetabiliska oljor har varit kopplade till hjärtsjukdomar, bröst- och tjocktarmscancer, åderförkalkning och förhöjt kolesterol.

PEG-6 Stearate, PEG-32 Stearate, PEG-75 Stearate: (Ju högre siffra desto farligare) PEG har kopplats till cancer, utvecklings- och reproduktionstoxicitet, förorening, organtoxicitet, och hudirritation. En studie publicerad i the International Journal of Toxicology visar att PEG kan innehålla skadliga föroreningar såsom etylenoxid, kända för att öka risken för livmoder-, hjärn-, eller bröstcancer, och leukemi.

 

 

 

Du smörjer in dig med dessa ämnen dagligen. De kan orsaka livshotande sjukdomar. Om du vill undvika dem är MyAroma Naturals produkter ett bra val. Vad vi brukar säga är att om du inte kan äta det, smörj då inte in huden med det. Detta eftersom att stor del av det du smörjer in dig med kommer att ta sig in i din kropp, bara inte genom munnen utan genom huden. Det tar endast 26 sekunder för starka kemikalier att absorberas in i blodomloppet via huden.